O nama

Područje djelovanja

ALFA TIM d.o.o. proizvodi specijalne materijale i proizvode dobivene metodama praškaste metalurgije .Ovo  područje se ubraja u moderne tehnologije u svijetu. Kod nas u Hrvatskoj nakon stečaja firme SINTAL koja je bila vodeća u tom području na Balkanu, za sada se nitko osim ALFA TIM-a ne bavi proizvodnjom iz područja praškaste metalurgije.

Postupcima praškaste metalurgije dobivaju se proizvodi koji se klasičnim tehnologijama ne mogu dobiti, čime se omogućuje željeni sastav legure (drugim metodama nezamisliv), npr. dobije se legura od metala vrlo visokog tališta > 3000°C i od metala relativno niskog tališta ~ 1000°C, gotovo teoretska gustoća, visoka čvrstoća, visoka tvrdoća i druga ciljana svojstva proizvoda.

Proizvodi dobiveni ovim metodama danas se koriste u svim granama metaloprerađivačke industrije, u elektroindustriji, u građevinarstvu, u rudarstvu, za namjensku industriju, u avioindustriji, u medicini itd.

Tradicija poslovanja

Alfa tim d.o.o. je privatna tvrtka koju su osnovali dvoje entuzijasta nakon stečaja firme „SINTAL“ 1995., gdje su kao inženjeri u odjelu za razvoj stekli dovoljno znanja i iskustva za samostalno vođenje firme;
 
  • Milka Ledić, dipl. ing. kem. tehnologije i
  • Ivan Jeren, dipl. ing. fizike.

Politika kvalitete

Tvrtka u svom poslovanju zastupa najvišu razinu kvalitete, određuje i mjeri svoju uspješnost na temelju zadovoljstva korisnika naših proizvoda te poštivanjem dogovorenih rokova.
Da bismo postizali, održavali i osnaživali ta nastojanja želimo:
  • njegovati i razvijati partnertske odnose s našim kupcima
  • primjenjivati i poboljšati sustav upravljanja kvalitetom, temeljen na zahtjevima međunarodnih normi
  • postavljati ambiciozne, mjerljive i ostvarive ciljeve kvalitete.

Temeljem članka 76. stavke 2. točke 1. Zakona o javnoj nabavi izjavljujemo da smo u sukobu interesa s Centar za transfer tehnologije d.o.o. te da izuzev navedenog nismo u sukobu interesa s drugim gospodarskim subjektima.